PGB fraudezaak sleept voort

(Bron: http://www.skipr.nl/actueel/id23564-pgb-fraudezaak-sleept-voort.html)

Het hoger beroep in een zaak rond pgb-fraude bij Ansa begeleid wonen duurt al drie jaar en wordt op z’n vroegst pas in mei 2016 hervat. Volgens het gerechtshof in Leeuwarden levert de zaak ‘veel meer werk’ op dan men verwacht had.

Dit schrijft de Stentor.

Het aanvullende deskundigenonderzoek dat het hof tijdens het hoger beroep in juni 2013 eiste, blijkt veel omvangrijker dan vooraf ingeschat. De rechtbank in Lelystad veroordeelde ex-directeur Samantha P. in maart 2012 tot een gevangenisstraf op van 2,5 jaar. Ook moest ze 3,1 miljoen euro terugbetalen. Ze zou dit onterecht hebben verkregen door pgb-aanvragen van haar cliënten aan te dikken. Het zorggeld gebruikte ze privé voor de aanschaf van auto’s, huizen en sieraden.

Het hof in Leeuwarden vond aanvullend deskundigenonderzoek nodig voor het hoger beroep. Zo eenvoudig als de zaak voor de rechtbank leek, zo complex is het voor het hof geworden. “We hebben vooraf niet goed ingeschat hoe lang het aanvullende onderzoek zou gaan duren. Het blijkt veel meer werk dan verwacht”, zegt Froukje Steringa van het gerechtshof in Leeuwarden. – See more at: http://www.skipr.nl/actueel/id23564-pgb-fraudezaak-sleept-voort.html#sthash.AJTDJPIV.dpuf